index sitemap advanced
site search by freefind
Acasa   Afectiuni   Apiterapia   Fitoterapia   Argiloterapia   Tulburari sexuale   Alimentatia
Fitoterapia
Forum           Contact
Sanatatea ta
Viata ta sanatoasa
Termeni si conditii
tinerete-fara-batranete © 2016-2020

Sanatatea ta © 2016-2020
Termeni si conditii

Fitoterapia - terapia cu plante medicinale.


 

Administrare, recoltare, preparare, conservare.

     Fitoterapia este o ramura a categoriei terapiilor alternative si semnifica terapia cu plante medicinale. Este stiinta despre prevenirea, tratarea si tratamentul afectiunilor si bolilor umane, animale si vegetale cu ajutorul plantelor socotite drept plante medicinale. Fitoterapia pe lânga acceptiunea de tratament, enuntat mai sus, implica si conceptul de a trai în deplina armonie cu regnul vegetal, atât în plan fizic cât si afectiv. Prin administrarea unor remedii naturale, actiunea asupra organismului este mult mai fina, mai coerenta, decât în cazul tratamentelor alopate contemporane.
     Despre plantele medicinale. Sunt acele specii vegetale care sunt cultivate sau cresc spontan, si prin compozitia lor chimica au proprietati farmaceutice folosite în terapeutica umana. Utilizarea plantelor ca atare sau a principiilor active rezultate în urma prelucrarilor, pentru prevenirea si tratarea diferitelor afectiuni, reprezinta cea mai veche forma de medicina cunoscuta.
     Fitoterapia moderna, în sensul larg al notiunii, este tratamentul bolnavilor cu ajutorul produselor farmaceutice obtinute din plantele superioare si inferioare. Este o ramura a medicinei cu credibilitate din ce în ce mai accentuata. Adresându-se în mare masura bolnavilor cronici, presupune un tratament de lunga durata, bine condus, cu respectarea celorlalte indicatii medicale (o anumita dieta, un anumit efort fizic, etc.).

    Fitoterapia: recoltarea, prepararea si conservarea plantelor medicinale pentru terapii specifice.
fitoterapia, terapia cu plante medicinale
Fitoterapia, terapia cu plante medicinale